London 2013

Článek z prosince 2013.
Ačkoliv se už nebavíme, myslím, že by byla škoda, aby tyto fotky a článek zůstaly zapomenuty. Bylo to tam úžasný...

Tak jsme se s Vanilkou na konci listopadu vypravily do Londýna.
Na "ostrůvku" na Regent Street


Letěly jsme z Brna a v Londýně jsme strávily 6 dní. Úžasných ale náročných 6 dní! Každý den jsme celý den chodily po obchodech. Nenakupovaly jsme prakticky jen když jsme šly na oběd nebo na večeři. Nebo když jsme prostě jen procházely obchody, nebo se kochaly výlohami na Oxford Street.
V Londýně je teď opravdu hodně lidí. Jak překvapivé, takhle před Vánoci. :D Nevím, jestli někdo má davy rád (šílenec?), my je obě nesnášíme, ale tam se to tak nějak dalo snést. Lidi jsou milí, atmosféra je úžasná, v metru nebo na ulici jsme potkaly několik pouličních umělců, např. super streetový tanečníky, paní v metru, která krásně zpívala, stejně tak pána s kytarou, který nezapomněl okomentovat, že na sobě máme stejné čepice, šály a rukavice, stylem "pink sisters", což jsme slyšely ten den asi tak.. 20x? :-)

Pink sisters!
První dny jsme se pohybovaly spíše na Oxford Street. Od vás i od zákaznic jsme měly sice logické informace, že teď to na Oxford Street bude docela drsné, "moc lidí, málo věcí", a i když to tak opravdu bylo, musely jsme tam zajít. Nádherné výlohy, spousta obchodů, některé i 2x nebo 3x na jedné ulici... Tento fakt jsem si naplno tedy uvědomila minulý rok, když jsem tam byla s kamarádkou Gabčou, a daly jsme si sraz u Nextu. Ona chtěla do Dorothy Perkins a já do Forever 21, tak jsme se pak někde musely srazit. Problém byl, že jsme asi po 20 minutách čekání na tu druhou zjistily, že každá stojíme u jiného Nextu! :-D Takže na to pozor. :-)
Shopping outfity aneb hlavně pohodlně
V druhé polovině našeho pobytu jsme objevily krásy nákupního centra Westfield. A nacházel se kousíček od toho, kde jsme bydlely. Takže naše nadšení, když jsme to zjistily, bylo nepopsatelné. Hlavně proto, že nebudeme muset ty tašky tahat metrem z centra ale jen pár zastávek vlakem.

Ve Westfieldu je vše. Stejně tak jako u nás v nákupních centrech. Sice v Anglii nebyla taková zima, jako tou dobou tady, ale i tak bylo lepší se tak nějak pohybovat pořád v teple. (Ale tu předvánoční a Black Friday Oxfordku jsme fakt zažít musely!)

Nenavštívily jsme tolik obchodů, spíše méně obchodů několikrát. :-D

Mezi ty, které jsme navštívily opakovaně, patří samozřejmě Primark. Taky jsme tam nechaly nejvíc peněz i nervů. Ale stálo to za to!
Pak jsme byly samozřejmě v River Island. To je podle mě nejvíc boží a nejúžasnější a prostě nejlepší obchod ever. Úžasné, nadčasové, módní kousky. Ceny sice vyšší, ale stejně jsme si musely taktéž odnést pár (případně pár na čtvrtou) kousků i odsud. Dalšími navštívenými obchody byly hlavně Forever 21, New Look a H&M.

Poslední den před odletem jsme musely navštívit Camden Town. Tam jsme se docela vyřádily. Vanilka nakupováním - např. naprosto úžasného pravého kabátku z mývalovce za skvělou cenu, a já hodně focením. Zatím nemám svůj lepší foťák, tak jsem fotila Vanilčiným. Jo a.. naučila jsem jí smlouvat. :-D Na stáncích byli skoro samí Arabové a jak jsem zvyklá chodit s cenou dolů z Egypta, tak jsem to zkusila i tady. A fungovalo. 
Růžovky zářily Camdenu :D
V 5 hodin odpoledne jsme zjistily, že ačkoliv jsme do Londýna jely nakupovat vánoční dárky, dárky máme tak akorát pro sebe. (Znáte to, že jo?) Takže jsme se rychle vypravily z Camdenu do Westfieldu, ale jaké bylo naše překvapení, když jsme v 6 hodin přijely do Westfieldu a všechny obchody zavíraly!
Ale nejen obchody, i občerstvení. V nákupním centru! Na to nejsme vůbec zvyklé a byla to dost čára přes rozpočet. Tak nám nezbývalo nic jiného, než vstát brzy ráno ještě před odletem druhý den a vypravit se tam znova. Měly jsme asi 50 minut na nákupy. Byly to nervy ale.. zvládly jsme to. :-)
Suvenýry všeho druhu
Když to tak shrnu, Londýn byl úžasný. Vším. Jiný holky by měly třeba po 6 dnech ponorku, tu my nemáme nikdy. A to i když jsme se viděly 24 h denně 8 dní za sebou.
Always smiling
Tady je výběr fotek, doufáme, že se vám bude líbit, že vás naladí taky třeba na návštěvu úžasného Londýna - ale doporučuji teď už až po Vánocích. :-)
Fotka s autobusem nesmí chybět

Potutelný úsměv 

Autobus jsme musely mít na fotce obě! :D

VyVolení? Ale kdepak! :D

Nové náramky je třeba předvést

Kožešinový maniak

Úžasná Oxford Street

Třípatrové "HMko", kde jsme první den seděly na Wi-Fi asi 30 minut :D

Černé taxíky, červená poštovní schránka a v dálce double-decker

V metru bylo zlehka těsno

Všude bylo těsno!

Originální výlohy nesmí chybět

"Zvířátko"

Naše srdcovka!

Vánoční atmosféra byla cítit všude kolem

Trochu barev do šedivých ulic Camdenu

A zářivý americký kanadský úsměv

Originalita obchodů někdy hraničila s dobrým vkusem

Každopádně jsme si musely vše vyfotit

Camden nás moc bavil!

Vanilka má svůj kamenný obchod, bohužel je to trochu z ruky :/

Milujeme Anglii!

I takové suvenýry lze zakoupit :P

Nějaká další fanynka One Direction?

Tydle motorky by daleko nedojely

Vanilka miluje palačinky

Méďové

Tak tuhle nekupovat! :D

Vánoční nálada

Nezapomenutelné místo

Traktory

Dobrá nálada i v hromadné dopravě

Trochu té kultury

Nová vůně od fešáků z One Direction

Pandí kámoš

Dobroty z Marks & Spencer 

Spokojené maniačky

Nákupní šílenství ve Westfieldu

Vzpomínka na oblíbený film s Julií Roberts

Sliny se jen sbíhaly

Fish & Chips nemohlo chybět na našem jídelníčku

Nové krásky z River Island

Na kafíčku

Vanilka jako květinka


H&M u nás a v Londýně? Nesrovnatelné!

Vždy v dobré náladě :)

Výtahem nahoru a dolu jen kvůli fotce? Proč ne! :D


Stěžujete si na pražské metro?

Vanilčin voňavý Benefit

Utahané po celodenních nákupech

Topy z Camdenu

Vánoční triko z Primarku

Vysněný lesíček plný Almiček
Článek z prosince 2013.

Komentáře

Oblíbené příspěvky