Jak jsem byla na Reiki terapii


Slyšeli jste někdy o Reiki? Byli jste někdy na Reiki? Já o Reiki dříve pouze slyšela, ale vůbec jsem nevěděla, co si pod tím představit. A na Vánoce jsem od mamky dostala poukaz do brněnského salonu Eywa Therapy, kde jsem si mohla vybrat masáž dle vlastního výběru. Za normálních okolností bych si vybrala masáž klasickou nebo reĺaxační, ale jelikož jsme s přítelem před měsícem byli v Infinit Maximus na programu Den pro dva, který zahrnoval právě i relaxační masáž, rozhodla jsem se poukaz od mamky využít jinak a vybrat si něco neobvyklého.

Reiki mě zaujalo z několika důvodů. Z japonského názvu se jedná o univerzální léčivou energii, a tato energie uvolňuje energetické blokády v těle, doplňuje chybějící energii, vitalitu, zvyšuje imunitu, redukuje stres a spoustu dalších věcí. Energie jsou něco, čemu jsem dříve nepřikládala žádnou váhu, nezajímalo mě to, ale postupně myslím, že se k tomu dostávám a zajímá mě to, a Reiki mi tak přišla dobrým odrazovým můstkem pro to, abych viděla, jestli a jak to funguje.


Stresu mám ve svém životě sice méně než dříve, lépe si zvládám zorganizovat čas, ale i tak mívám celkem shon, stále studium dvou VŠ, e-shop, administrace webových stránek jedné firmy a teď do toho ještě praxe v advokátní kanceláři, takže proč nezkusit právě sílu energií a hlavně na hodinku prostě vypnout? :-)

Paní Lenka, která masáže a terapie ve studiu provádí, působí velmi uklidňujícím a pohodovým dojmem, a je naprostou profesionálkou. Protože jsem na Reiki nikdy dříve nebyla, vysvětlila mi vše potřebné, o co se jedná, např. tedy že jsou energie všude kolem nás a ona, jako terapeut, tuto energii "odtam" může brát a předávat jí mně. Energie si tak samy vyberou místo, kde jsou v těle nejvíce potřeba, a tam působí. Někdo to cítit může, někdo ne, o to víc jsem byla zvědavá, jak budu reagovat já.

Celá Reiki terapie trvala hodinku, zůstala jsem oblečená a paní Lenka mi přikládala dlaně postupně na celé tělo, od hlavy (bez obličeje) až k nohám, a pak to stejné i na zadní části těla. Kde to bylo potřeba, podržela dlaně déle. A musím říct, že jsem to cítila! Na několika místech jsem cítila brnění, a to dokonce i párkrát, když měla dlaň k mému tělu jen přiblíženou, a ne položenou.
Na několika místech se zdržela déle, tam, kde to podle jejích slov bylo potřeba a cítila, že místo "saje", tedy že si bere a potřebuje energie více.
Tak to u mne bylo v pravém koleni, levém kotníku a také na ledvinách, jak mi po terapii řekla.

Pro mne to byla velká zkušenost, velmi zajímavá, a určitě to nebyla má poslední návštěva studia Eywa Therapy. A třeba jsem navnadila i někoho z vás, nemusí to být jen Reiki, ale co třeba prostě zkusit něco nového, co jste doteď nezkusili? :-)


Komentáře

  1. kolegyne v praci ze zajima o reiki a esoteriku apod, takze mi o tom dost povida a priznam se, ze me to laka :) musela to byt super zkusenost

    Soutez o prednabitou kartu do HM za 1 000 Kc.
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2015/04/velikonocni-soutez.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Tady můžete napsat svůj komentář k článku. Děkuji :)

Oblíbené příspěvky